CS | EN

Proč jsem přešla od Hostmonsteru na webhosting WEDOS

Když jsem před lety začala s tvorbou webových stránek v redakčním systému Joomla!, kamarádi mi doporučili americký webhosting Hostmonster. A tehdy jsem byla spokojená...tento webhosting se jevil jako ideální pro začátečníka, protože nabízel možnost nainstalovat web v Joomla! jedním klikem a když člověk něco nevěděl, byla mu k dispozici podpora na chatu...jenže časy se mění...

V roce 2008 mě nalákali na neomezený webhosting za 60 dolarů, ale bez upozornění mi každý další rok účtovali 100 dolarů...a to je rozdíl, i vzhledem k tomu, že dolar už nestojí 17 kč...a to není jediná změna. Ze super podpory na chatu se stala čekárna...no řekněte sami, když Vám hned v úvodu napíšou, že průměrná doba čekání na operátora je 30 minut, tak to radši zavřete...A to nemluvím o tom, že i když jsem přihlášená pod svým hostingovým účtem, dožadují se různých bezpečnostních kódů, posledních znaků hesla, kreditky a Bůh ví čeho ještě...

Co mě ale opravdu přesvědčilo, že mám Hostmonsteru dost byl fakt, že na tzv. unlimited webhostingu mi najednou začali posílat emaily, že moje databáze mají víc než 1200 tabulek (odpovídá zhruba 10 webům v Joomla!), a že jestli si to nepromažu, tak mi zruší účet...tak toto si pod pojmem "neomezený" nepředstavuji.

Jak jsem přešla na WEDOS

WEDOS jsem začala využívat pro své klienty už v roce 2011, kdy jsem se rozhodla, že si z koníčku udělám živnost a začala jsem se živit tvorbou webových stránek. Už tehdy nabízel WEDOS webhosting za 360 Kč/rok, což je oproti 100 dolarům sakra rozdíl. Sice byl za tuto cenu jen pro dvě domény, ale to většině mých zákazníků stačilo a stačí dodnes. A pro ty, kteří mají těch webů víc, jsem aktivovala balíček neomezený počet aliasů za 25 Kč/měsíčně.

Live chat podpora 24/7

Co si nemůžu na WEDOSu vynachválit, je perfektní podpora formou chatu fungující 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Vzhledem k tomu, že coby matka dvou malých svišťů pracuji zejména po nocích, a problémy se vynořují zásadně kolem půlnoci, vždycky se můžu spolehnout, že mi někdo z podpory WEDOSu poradí. A to hned. Protože kdo má čas čekat na vyřízení ticketu, když má palčivý problém s webem, který nesnese odkladu.

Přehledná administrace a široká nabídka nástrojů

Vyhovuje mi i přehledné prostředí klientské sekce, kde najdu vše potřebné - WebFTP i PhpMyAdmin, správu databází i FTP účtů, nastavení domén a spoustu dalších věcí, které standardně ani nevyužiju, jako je CRON atd.

Slevy a promo akce

Už mě víckrát potěšil i kupón na slevu 25%, který mi přišel na email jako poděkování za objednávku webhostingu, nebo jako výhra ze slosování, které se koná každý měsíc. Vždycky jsem jej využila pro dalšího nového klienta, kterého jsem přivedla k WEDOSu. A navíc, pokud klient přecházel z jiného webhostingu, dostal od WEDOSu po doložení scanu faktury až 2 roky webhostingu zdarma, tak za cenu jednoho roku, který zaplatil získal až 3 roky u WEDOSu.

Provizní systém

Vzhledem k tomu, že zpravidla vybírám webhosting pro své klienty, uvítala jsem i provizní systém, ve kterém WEDOS nabízí odměny za registraci domén a objednávky dalších služeb, jako je webhosting.

Spolehlivý webhosting

Za celou dobu, kdy hostuju weby na WEDOSu jsem nezaznamenala žádný výpadek, což o Hostmonsteru říct nemůžu.

Co bych na WEDOSu uvítala

V podstatě mě napadají tři věci, které bych uvítala a určitě by usnadnili práci i jiným:

  • Jednokliková instalace populárních CMS systémů jako je Joomla!

    Na Hostmonsteru byla nejpříjemnější jedna věc - web v Joomla! jste tam nainstalovali jedním klikem. Nemuseli jste ani vytvářet databázi, ani složitě nahrávat instalační soubory přes FTP. Stačilo zvolit, jakou verzi chcete nainstalovat a kam, a do 5 minut jste měli web nainstalovaný na požadovanou doménu.

  • Usnadnění přechodu na WEDOS z jiného webhostingu

    Při přechodu na jiný webhosting člověka nejvíc odradí to, že ho to bude stát spoustu času a energie - vyexportovat všechny databáze, stáhnout soubory a ty pak přenášet na nový webhosting. Když tak vidím reklamu AIRbank, která nabízí klientům, že vše zařídí za ně, pokud se rozhodnout přejít k nim, si říkám, že by to nebyla špatná služba, kdyby člověk prostě dal jen podpoře WEDOSu potřebné údaje a někdo by se o vše postaral.

  • Hromadná správa práv

    Co mi občas trochu vadí je, že když instaluju Joomla! na WEDOS, nenastaví se mi práva pro složky a soubory správně. Joomla! vyžaduje pro složky 755 a soubory 644. Standardní nastavení WEDOS je restriktivnější a tak některá rozšíření nemusí fungovat. WEDOS má sice nástroj na opravu práv, ale ten nastaví všem složkám a souborům pouze výchozí nastavení WEDOSu, tuším 750 pro složky a 640 pro soubory. Kdyby šlo v tom nástroji nastavit, aby se zvoleným složkám a souborům nastavila hromadně libovolná práva, ušetřilo by mi to hodně práce.

Tolik asi na téma webhosting WEDOS. Celkově nemůžu jinak než tento webhosting doporučit, jsem s ním velmi spokojená.


Vytisknout   E-mail

Jsme tým ajťáků, které jejich práce baví a doufáme, že je to vidět. Milujeme redakční systémy Joomla!WordPress a eshop VirtueMart, ale pomůžeme vám i se SEO a texty pro web nebo správou sociálních sítí a PPC kampaní.

Našimi zákazníky jsou drobní živnostníci, malé a střední firmy, školy, ale i stavební firmy s milionovými obraty v České republice i v zahraničí. Baví nás pomáhat lidem plnit jejich sny, ať už jím je vlastní blog nebo prodej výrobků či služeb...


Ochrana soukromí | Mapa stránek

Slovy našich klientů

Flexibilita, rychlost a vstřícnost, to byl můj první dojem při zahájení spolupráce se StaWEBnice.

Oceňuji zejména sqělé a moderní návrhy řešení a jejich bezproblémovou implementaci na našich webech.

V současné době nám spravují 4 weby a jsme maximálně spokojeni.

Zavolejte nám

Napište nám na

Zastavte se za námi

Hojerova 1647/2, Kuřim

Napište nám
můžete ještě napsat 2000 znaků